Mit is jelent nekem a Kizomba?

Az első ami nekem ilyenkor eszembe jut az a harmónia és a nyugalom. Egy olyan érzés, mint amikor egy hosszú út után végre hazaérsz, megpihensz. Amikor elkezdem táncolni olyan, mintha egy másik világba lépnék át. Kizárom a külvilágot, magam mögött hagyva minden gondolatot, és az egyetlen dolog amire összpontosítok az a partnerem. A kizombában nincsenek álarcok, csak őszinteség, mindenki önmagát adja és feltétel nélküli bizalmat a partnernek. Legjobban egy szívből jövő öleléshez tudnám hasonlítani. Olyan, mintha oda adnál egy darabot a lelkedből a partnerednek, s cserébe kapsz egy darabot az övéből. Megtanít bízni önmagadban és a partneredben, érezni, érzést  adni és kapni.

A Kizomba és én

Nagy Tamásnak és partnerének, Farkas Veronikának köszönhetően ismerkedtem meg ezzel a gyönyörű műfajjal 2012 tavaszán, mely gyorsan magával sodort. Volt szerencsém eljutni több külföldi workshop-ra is, ahol több világhírű oktatótól is tanulhattam (Petchu és Vanessa, Helio Santos, João N. Rocha ).  Persze itt nem áll meg az élet, folyamatosan képezzünk magunkat itthon, és külföldön is. Nagyon sok segítséget kaptunk és kapunk is folyamatosan Tamástól és Veronikától, amiért nagyon hálásak vagyunk!

Remélem még nagyon sok embernek adhatom át a Kizomba sajátos stílusát, azt az érzést amiről ez a tánc szól. Nagy ölelés Mindenkinek!

Akiktől tanultunk: Petchú és Vanessa, Helio Santos, Kwenda Lima, Laurent és Adeline, Avelino, Vitor Mendes, Ozy Shine, Morenasso&Anais, Jacinto Teca, Paulo és Lana, Ricardo és Paula, Tecas, Jamba, Isabel és Felicien, Albir és Carola, Enah és Carolina.